Havtornssaft

Har du lyxen att bo i ett område där det växer havtorn tycker vi absolut att du ska ut och plocka och sedan koka den här goda havtonssaften. Med en kraftig, exotisk smak blir den idealisk i en fräsch sommarbål.

Gör så här
00:00:00
Näringsberäkningen är på hela satsen saft.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Energi5644 KJ / 1349 kCal
Fett17 g
Salt0.07 g
Kolhydrater283 g
Protein2 g
Kommentarer
9 stHur är hållbarheten på saften om den står kallt?
Anna
Hej Anna! Det är ju en nästintill omöjlig fråga att svara på tyvärr. Det beror helt och hållet på hur rena flaskor man har och hur man kokar och häller upp saften. Om du vill vara på en säkra sidan så är det bäst att frysa in saften. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Väldigt bra, vi tar en chock varje morgon. Mycket god
Lola
Väldigt god saft. Gör en ny sats nu.
Christina
Inte så mkt socker. La till två msk riven ingefära.
Bibi
Mycket god👍🏻😋
Amparo
Vad kan man göra av det som blir kvar när man silat? Känns ju lite dumt/svinnigt att bara slänga 🙂
Emma
Är den kensentrerad eller går den att dricka direkt
Terese
Hej Terese! Den är koncentrerad så du behöver spä den med vatten till lagom smak. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Saften var riktigt god!! Släng inte bären som kokte med. De var väldigt goda.
Ing-marie
Jag tyckte att saften vart mycket bra och smaka underbart.Får en förnimmelse av nypon
Maria