Havskräftor med Västerbottensostpaj och trädgårdssallad

Betyg 4.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
4.8Världens godaste
Havskräftor med Västerbottensostpaj och trädgårdssallad

Gör en smakrik trädgårdssallad med mangold, gulbetor och blåbär. Servera sedan salladen till en färdig Västerbottensostpaj som är extra pimpad med stekta och färska kantareller. Och till den goda salladen och pajen serveras härliga havskräftor samt en god aioli.

Havskräftor med Västerbottensostpaj och trädgårdssallad

Ingredienser

4 portioner

Västerbottensostpaj

1 färdig färsk Västerbottensostpaj (à 265 g)
200 g färska kantareller
1 msk neutral rapsolja
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 förp färsk dill (à 20 g)

Sallad

2 okokta tvättade gulbetor
1/2 citron
65 g röd mangold
125 g färska blåbär
1 msk olivolja
2 krm salt

Till servering

1 baguette
500 g små havskräftor
1 förp aioli (à ca 200 ml)

Gör så här

00:02:00
00:02:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Kanske inte der bästa att skriva att man ska ha färska kantareller på då man kan bli riktigt sjuk 🤔

    Johanna

Testa liknande recept

  • Havskräftor med vitlök och persilja
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksgratinerade havskräftor
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havskräfta "crispy" med currydipp
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad