Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Havrestekt pannbiff med sjudna rödbetor, potatis och kapris samt kryddsmör

Ett matigt och aptitligt recept på havrestekt pannbiff med sjudna rödbetor, potatis och kapris samt härligt kryddsmör. Du gör det av bland annat rödbetor, potatis, nötfärs, ägg, smör och persilja. En rejäl och god middag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda hälften av havregryn med mjölken, låt svälla i ca 5 minuter. Skala och hacka löken fint. Blanda allt till färsen. Forma till 8 biffar (för 4 port).
  2. Skölj och koka rödbetorna mjuka. Skala potatisen och palsternackorna. Koka potatisen och skär palsternackorna i 3 cmstora bitar och koka dem mjuka. Skala rödbetorna, dela dem i fyra delar och låt rotfrukterna svalna.
  3. Blanda smöret med den hackade persiljan och kryddorna, forma som en rulle. Lägg in i kylen.
  4. Panera pannbiffarna med resten av havregrynen. Stek dem i smör i en stekpanna i 2-3 minuter per sida.
  5. Smält smöret till rotfrukterna och fräs allt tillsammans med kaprisen. Krydda med salt och peppar.
  6. Lägg upp rotfrukterna på tallriken och lägg pannbiffen över. Skär upp smöret i bitar och lägg det på biffarna och lägg tillslut på mixsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 små rödbetor
  • 400 g fast potatis
  • 2 palsternackor
  • 1 msk smör
  • 2 msk kapris
  • salt
  • 1 tsk worcestersås
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 påse mixad sallad
Havrestekt pannbiff
  • 500 g nötfärs
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
Kryddsmör
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan