Glutenfritt bröd med rotselleri
Baka glutenfritt och saftigt bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Ingredienser
1 bröd
1 1/2 tsk hel anis
1 1/2 tsk hel kummin
1 1/2 tsk fänkålsfrön
2 1/2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl kokande vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 dl glutenfritt havremjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 85 g)
2 1/4 dl bovetemjöl (2 1/4 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk malda psylliumfröskal (psylliumfiber)
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 dl finriven rotselleri (1 1/2 dl motsvarar ca 120 g)
olja (till formen)
havregryn framställda av ren havre (till formen)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.
Energi12545 KJ / 2999 kCal
Fett157 g
Salt12 g
Kolhydrater260 g
Protein91 g
Kommentarer
Har bakat detta bröd många gånger och jag tycker det är jättegott och det är ett lätt bröd att baka också. Eva
Eva
2024-01-08Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker att det är såå gott! Mums!!
Pia
2023-12-18er helt enig med åsa.brödet ville inte jäsa nån ting,efter 3timmar satte jag det i ugnenmed hopp att det skulle lyfta sig lite.fick brödet opp till 98grader,det blev platt kompakt och såg inte ferdig gräddad ut.tråkigt på ett bröd som smakar bra.
Guttorm
2023-01-16Hej Guttorm! Vad tråkigt att det inte blev ett bra resultat. Vi har nu förtydligat vilken sorts psyllium som vi använt och även förtydligat lite i texten. Hoppas underlättar bakningen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30