Glutenfritt bröd med rotselleri

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
5
Glutenfritt bröd med rotselleri

Baka glutenfritt och saftigt bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Glutenfritt bröd med rotselleri

Ingredienser

1 bröd
1 1/2 tsk  hel anis
1 1/2 tsk  hel kummin
1 1/2 tsk  fänkålsfrön
2 1/2 dl  solroskärnor
2 dl  linfrön
1 1/2 tsk  salt
3 1/2 dl  kokande vatten
25 g  färsk jäst
1 1/2 dl  glutenfritt havremjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 85 g)
2 1/4 dl  bovetemjöl (2 1/4 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk  malda psylliumfröskal (psylliumfiber)
3/4 dl  mörk sirap
1 1/2 dl  finriven rotselleri (1 1/2 dl motsvarar ca 120 g)
olja (till formen)
havregryn framställda av ren havre (till formen)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.

Gör så här

Tips

Gör eget havremjöl genom att mixa havregryn.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

er helt enig med åsa.brödet ville inte jäsa nån ting,efter 3timmar satte jag det i ugnenmed hopp att det skulle lyfta sig lite.fick brödet opp till 98grader,det blev platt kompakt och såg inte ferdig gräddad ut.tråkigt på ett bröd som smakar bra.

Guttorm

2023-01-16

Hej Guttorm! Vad tråkigt att det inte blev ett bra resultat. Vi har nu förtydligat vilken sorts psyllium som vi använt och även förtydligat lite i texten. Hoppas underlättar bakningen. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-03-30

Jag vägde de glutenfria mjölerna och den rivna rotsellerin - brödet blev perfekt ! Och gott!

Margareta

2022-11-18

Degen blev väldigt ”tjock”. Fick späda med ca 1 dl vatten till men den var fortfarande stabbig. Jäste inte alls mycket. Står nu i ugnen och jag tror TYVÄRR att ICAs recept på glutenfritt bröd brister någonstans. Tråkigt när det händer gång på gång. Obs är en van bagare och gör mkt eget bröd.

Åsa

2022-11-16

Hej Åsa! Tack för din kommentar. Tråkigt att höra att brödet inte blev som du hade tänkt dig. Brödet blir inte som ett vanligt "fluffigt" bröd med vetemjöl utan mer kompakt och matigt (likt ett rågbröd) med tanke på att det är både rotselleri och olika glutenfria mjölsorter. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2022-11-23

Näringsvärde per portion

Energi12545 KJ / 2999 kCal
Fett157 g
Salt12 g
Kolhydrater260 g
Protein91 g

Testa liknande recept

Kokosvåfflor
Betyg 2.5 av 5.
89 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glutenfritt kuvertbröd
Betyg 2.3 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfria våfflor
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Groddat fröbröd
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk gotlandslimpa
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mörkt bönbröd med frukt och nötter
Betyg 4.8 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga