Baka glutenfritt och saftigt bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
er helt enig med åsa.brödet ville inte jäsa nån ting,efter 3timmar satte jag det i ugnenmed hopp att det skulle lyfta sig lite.fick brödet opp till 98grader,det blev platt kompakt och såg inte ferdig gräddad ut.tråkigt på ett bröd som smakar bra.
Guttorm
2023-01-16Hej Guttorm! Vad tråkigt att det inte blev ett bra resultat. Vi har nu förtydligat vilken sorts psyllium som vi använt och även förtydligat lite i texten. Hoppas underlättar bakningen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30Jag vägde de glutenfria mjölerna och den rivna rotsellerin - brödet blev perfekt ! Och gott!
Margareta
2022-11-18Degen blev väldigt ”tjock”. Fick späda med ca 1 dl vatten till men den var fortfarande stabbig. Jäste inte alls mycket. Står nu i ugnen och jag tror TYVÄRR att ICAs recept på glutenfritt bröd brister någonstans. Tråkigt när det händer gång på gång. Obs är en van bagare och gör mkt eget bröd.
Åsa
2022-11-16Hej Åsa! Tack för din kommentar. Tråkigt att höra att brödet inte blev som du hade tänkt dig. Brödet blir inte som ett vanligt "fluffigt" bröd med vetemjöl utan mer kompakt och matigt (likt ett rågbröd) med tanke på att det är både rotselleri och olika glutenfria mjölsorter. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-23