Glutenfritt bröd med rotselleri

Baka glutenfritt och saftigt bröd med finriven rotselleri, härliga brödkryddor och proppat med goda frön. Det här glutenfria mörka brödet på bovete- och havremjöl går hem hos hela familjen.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2022

Ingredienser
1 bröd
1 1/2 tsk hel anis
1 1/2 tsk hel kummin
1 1/2 tsk fänkålsfrön
2 1/2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 1/2 tsk salt
3 1/2 dl kokande vatten
25 g färsk jäst
1 1/2 dl glutenfritt havremjöl (1 1/2 dl motsvarar ca 85 g)
2 1/4 dl bovetemjöl (2 1/4 dl motsvarar ca 150 g)
1 1/2 msk malda psylliumfröskal (psylliumfiber)
3/4 dl mörk sirap
1 1/2 dl finriven rotselleri (1 1/2 dl motsvarar ca 120 g)
olja (till formen)
havregryn framställda av ren havre (till formen)
Gör så här
00:30:00
02:00:00
01:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt på ett bröd.
Energi12545 KJ / 2999 kCal
Fett157 g
Salt12 g
Kolhydrater260 g
Protein91 g
Kommentarer
Har bakat detta bröd många gånger och jag tycker det är jättegott och det är ett lätt bröd att baka också. Eva
Eva
2024-01-08Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker att det är såå gott! Mums!!
Pia
2023-12-18er helt enig med åsa.brödet ville inte jäsa nån ting,efter 3timmar satte jag det i ugnenmed hopp att det skulle lyfta sig lite.fick brödet opp till 98grader,det blev platt kompakt och såg inte ferdig gräddad ut.tråkigt på ett bröd som smakar bra.
Guttorm
2023-01-16Hej Guttorm! Vad tråkigt att det inte blev ett bra resultat. Vi har nu förtydligat vilken sorts psyllium som vi använt och även förtydligat lite i texten. Hoppas underlättar bakningen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-30