Havrescones

Havrescones är en god start på dagen! Du gör dem på under 30 minuter, och med matiga havregryn håller du dig mätt länge. Perfekt för en lyxigare vardagsfrukost eller helgens brunch. Servera gärna med hemgjord Svartvinbärssylt med kardemumma.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Goda. Jag tog på lite flingsalt med havregryn som topping
Rose-marie
2025-07-24Degen blev lite kladdig så laddade med extra mjöl. Det gäller att arbeta ut margarinet i degen tror jag. Fina scones, plattade ut dem tunt och de jäste inte upp så mycket. Jag provar med mer bakpulver nästa gång. Jättegod smak och krispig yta inte alls smuliga. Jag ser att kommentarerna är lite olika och tror att vi helt enkelt får anpassa receptet till vår egen unika stil.
Anna
2025-07-22Ruskigt smulig, inte en höjdare vid frukosten alls
Hans
2025-07-12