Havreplättar med banan

Betyg 4 av 5.
276 personer har röstat
29
Havreplättar med banan

Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Havreplättar med banan

Ingredienser

ca 20 plättar
4 dl  havregryn
2 tsk  bakpulver
1 krm  malen kardemumma
1 krm  kanel
1/2 tsk  salt
3   bananer
3   ägg
3 msk  olja
2 msk  flytande honung
frukter eller bär
lönnsirap

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
276 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde på 3 dl havremjöl, tre bananer, en msk olja, 3 ägg, 1 dryg tsk bakpulver, lite vaniljpulver och hoppade över honungen. Sedan åt jag det med gräddfil och hemgjord jordgubbsylt. Himmelriket 🥰.

Pia

2023-08-19

För att vara ett nyttigare alternativ är de jättegoda. Jag är mätt och nöjd.

Helena

2023-01-14

Jättebra recept utan vetemjöl. Fluffiga goda, smakrika amerikanska pannkakor.

Carolina

2023-01-07

Testa liknande recept

Overnight Oats med Shiro miso
Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Familjens favoritmüsli
Betyg 2.7 av 5.
300 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokospannkakor med grapefrukt och limesirap
Betyg 3.5 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Amerikanska pannkakor
Betyg 4.2 av 5.
11163 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokos- och risplättar
Betyg 3.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfria risgrynsplättar
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga