Havreplättar med banan
Gyllene, fluffiga plättar som blir glutenfria om du använder ren havre. Mosad banan ger smak och gör dem saftiga. Kardemumma och kanel blir pricken över i.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
ca 20 plättar
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/2 tsk salt
3 bananer
3 ägg
3 msk olja
2 msk flytande honung
frukter eller bär
lönnsirap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gjorde på 3 dl havremjöl, tre bananer, en msk olja, 3 ägg, 1 dryg tsk bakpulver, lite vaniljpulver och hoppade över honungen. Sedan åt jag det med gräddfil och hemgjord jordgubbsylt. Himmelriket 🥰.
Pia
2023-08-19För att vara ett nyttigare alternativ är de jättegoda. Jag är mätt och nöjd.
Helena
2023-01-14Jättebra recept utan vetemjöl. Fluffiga goda, smakrika amerikanska pannkakor.
Carolina
2023-01-07