Havrelimpor med lingon

Saftiga och välsmakade limpor med lingon tillagar du relativt enkelt själv med hjälp av detta suveräna recept. Havrelimpor med lingon är ett nyttigt, gott och mättande matbröd till frukost, kvällsfika eller varför inte till utflykten.

Gör så här
00:01:30
00:40:00
00:30:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stGott bröd, men limporna blev väldigt kompakta, trots att vi vägde mjölet och tog bara 7 dl, enligt tidigare kommentar! Vi hade heller inte lingonsylt, så det blev tranbär istället! Kanske det var anledningen till att limporna blev kompakta!
Christel
Hade ingen lingonsylt hemma, så tog röda vinbär och skvätte i lönnsirap, blev också bra.
Jennie
Gott! Gräddade mina bröd i formar, det behövdes ca 45 minuter i ugnen. Saftigt och lättbakat. Var försiktig med mängden mjöl, bröd kräver i regel mycket mindre mjöl än man kan luras tro. Känn och kläm!
Linda
Helt klart ett gott bröd! När man bearbetar degen undrar man självklart vad det ska bli av det med tanke på dess "klistriga" karaktär. Jag använde den mjölmängden som stod i receptet. Tog 7 dl vetemjöl till degen och sparade 1 dl för utbakningen. Funkade bra!
Fredrik
Kanonfint. Jag bytte ut lingonsylten mot enbart drottningsylt, blev lila och fint. Jättegott. Bytte även ut rågsikten mot rågmjöl. Hälften så mycket kalorier jämfört med rågsikt.
David
Jag bytte ut lingonsylten mot 50% drottningsylt och 50% tranbärsylt. Bytte även ut havregrynen mot rågflingor. Mycket saftigt och ganska sött, men även en smula syrligt tack vare tranbären. Rekommenderas!
Johan
Jättesaftigt bröd!! Fast det gick åt en del mer mjöl än i receptet, degen har en ganska "klistrig" karaktär. Men verkligen supergott, rekomenderas som frukostbröd, förvann i ett nafs.
Lina