Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Havrekorgar med kvargfyllning

Havrekorgar med kvargfyllning är en underbart lyxig dessert som också passar utmärkt som bakelse till kaffet. Det spröda pajskalet med smör och havregryn fylls med en sötsyrlig kräm av kvarg, äkta vanilj och citron och toppas med färskt fikon.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fyllning: Låt kvargen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Smält smöret i en kastrull och rör ner socker, havregryn och mjöl. Blanda ihop till en deg. Den ska kunna tryckas ut i formarna utan att sjunka ihop i ugnen. Smörj formarna och tryck ut degen. Grädda i 10-12 minuter eller tills de har fått fin färg. Låt dem svalna och knacka sedan ut dem ur formarna.
  4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Smaka av så att det blir lagom balans mellan sött och syrligt, tillsätt ev några droppar citronsaft.
  5. Lägg krämen i en spritspåse och fördela den i de avsvalnade korgarna. Garnera med klyftor av färska fikon.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölk.

Tips

Om man inte har mazarinformar kan man använda aluminiumfolieformar. De blir då inte exakt som på bilden men fina ändå. Då räcker det till ca 20 st (istället för 15 st).

Ingredienser

Portioner: 15 st
  • 150 g smör eller margarin
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • små mazarinformar
  • färska fikon till garnering
Fyllning
  • 5 dl kvarg
  • fröna från 1 urskrapad vaniljstång eller vaniljsocker (fröna från 1 vaniljstång motsvarar 1-2 tsk vaniljsocker)
  • rivet skal från 1 tvättad citron
Lägg till i inköpslistan