Havrekorgar med kvargfyllning

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Havrekorgar med kvargfyllning

Havrekorgar med kvargfyllning är en underbart lyxig dessert som också passar utmärkt som bakelse till kaffet. Det spröda pajskalet med smör och havregryn fylls med en sötsyrlig kräm av kvarg, äkta vanilj och citron och toppas med färskt fikon.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Havrekorgar med kvargfyllning

Ingredienser

15 st
150 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
små mazarinformar
färska fikon till garnering

Fyllning

5 dl kvarg
fröna från 1 urskrapad vaniljstång eller vaniljsocker (fröna från 1 vaniljstång motsvarar 1-2 tsk vaniljsocker)
rivet skal från 1 tvättad citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mycket goda havrek.orgar. Jag använde smetana istället för kesella, det gick lika bra. Nästa gång kommer jag använda vanlijstång istället för vaniljsocker, tror det blir en mer "fyllig" vaniljsmak. Mäktig efterrätt men den kommer ändå att platsa på adventsfikat. Gott!

Maria

2011-12-05

Testa liknande recept

Havrekakor
Betyg 4.5 av 5.
218 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonmarmelad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marmellata di fichi, italiensk fikonmarmelad
Betyg 4.1 av 5.
37 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelgodis
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga