Havrekakor

Enkla att baka är havrekakorna som blir perfekt söta, krispiga och lite, lite sega inuti. Rör ihop alla ingredienser, gärna med en elvisp, så krossas havregrynen lite. Snabbt och enkelt bakar du därmed de godaste havrekakorna att bjuda på.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per kaka.
Energi383 KJ / 92 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentarer
72 stJag hade problem med det här receptet. Degen blev jättetorr. Så jag la till 25 gram smör, bakade en plåt, men mot slutet av sina 10 min i ugnen hade de fortfarande inte smällt ut - de var fortfarande perfekta bollar. Jag fick ta ut och platta till med gaffel. För nästa plåt bakade jag in ytterligare lite smör i varje boll och tryckte till dem redan innan jag ställde in dem i ugnen. Då blev de bra. Men jag tycker att det smakar för mycket bakpulver också. Kollade andra recept nu och ser att proportionerna är likartade även i andra recept men att många använder antingen bikarbonat eller hjorthornssalt. Och inte lika mycket. Kommer prova det. Kanske är torrheten för att jag bor i Spanien och havregrynen är mycket mindre här - jag vet inte. Men i Spanien behöver man mer smör i receptet, så mycket kan jag säga :)
Pernilla mari
Supergoda! Tog i 1 tsk kardemumma oxå 👌
Yvonne
Så goda👍Måsta ta fler än en😉
Lena
Jättefina
Inger
ett bra recept man kan göra snabbt och enkelt 😀
Lena
Jag blandade i 2 msk kakao i degen.Dom blev supergoda.
Johanna
Enkelt recept, med ingredienser som man ofta har hemma, dessutom goda.
Siv
Tog hälften rågflingor. Mums!!!
Ylvalie
Toppen, enkelt och gott.
Tobias
Verkligen goda kakor , jag ändrade lite på receptet , tog 1 dl sirap istället för socker. Sedan hade jag i lite smält vit choklad , jisses va goda dem blev.Tackar så mycket för receptet.
Hillevi