Havrekakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Havrekakor

Havrekakor är enkelt att göra och hissnande gott. Passar ypperligt för barn att baka själva, eftersom det är enkelt och alla ingredienser bara blandas, klickas ut på bakplåtspapper och gräddas i ugn.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla ingredienser ordentligt i en bunke.
  4. Klicka ut små kakor på bakplåtspappret med hjälp av 2 teskedar.
  5. Tryck ihop varje kaka med dina fingrar till små toppar.
  6. Grädda dem mitt i ugnen 12–15 minuter.

Ingredienser

Portioner: 14 st
  • 4 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl rårörssocker
  • 0,8 dl flytande matfett
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan