Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Betyg 3.3 av 5.83 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Ett solgult, glutenfritt matbröd med inslag av härligt röda och syrliga lingon som alla kan njuta av! Lättbakat så länge du är noga med att väga både vätska och mängden mjöl.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Ingredienser

1 stort bröd
1 dl havregryn (ren havre)
6 dl kallt vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk malda brödkryddor
50 g jäst
1 msk fiberhusk (malet loppfröskal)
100 g finriven morot (100 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 dl solrosfrön (naturella)
ca 12 1/2 dl glutenfri mjölblandning (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
1 dl lingon (färska eller frysta)
solrosfrön till garnering

Gör så här

00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Supergott! Min farmor som vart glutenintolerant i över 25 år hälsar att hon aldrig ätit så gott bröd 😀

    Rebecka

    Hej Rebecka! Vad roligt att höra! Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Har provat många glutenfria bröd recept detta var ett av de bästa, la degen på bakplåtspapper med en springforms kant så inte degen flöt ut ,( det gjorde den första gången.

    Ingrid

  • Gott. Bytte morötter mot riven kokt potatis. Blev 2 bröd.

    Ingalill

  • Riktigt gott bröd. Bytte ut lingon mot blåbär och det blev supergott. Blandade också grovt och fint finax glutenfria mjöl och fick ett lite matigare bröd. Mums!

    Åsa

  • Det är lätt att baka detta bröd och det är fantastisk gott.Det godaste glutenfritt och mjölkfria bröd jag ätit.

    Florence

  • Det absolut godaste glutenfria brödet jag ätit! Helt suveränt med Philadelphiaost på.

    Annica

  • mm, min dotter älskade brödet, jag med, lätt var det att göra oxå. och det jäste nog till mer än dubbelt så stort. hade inga lingon i vårat bröd. gott betyg, har en väldigt kräsen dotter när det gäller glutenfritt bröd.

    Monica

  • Jag gjorde detta receptet idag, men fick degrand längst ner. tyckte att det blev lite platt också. För kort tid inne i ugnen?

    Mia

  • Utan tvekan det godaste glutenfria bröd jag bakat! Lätt var det också. Jag bytte ut lingonen mot frusna blåbär och det blev både vackert och gott.

    Maria

Testa liknande recept

  • Kavring med valnötter
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glutenfri fiberfralla
    Betyg 2.6 av 5.62 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mustigt filbröd
    Betyg 3.8 av 5.20 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Julbröd i form
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grovt fruktbröd i form
    Betyg 3 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bovetelimpa med aprikoser & frön
    Betyg 4 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad