Havre- och lingonlimpa med morot- och solrosfrö

Ett solgult, glutenfritt matbröd med inslag av härligt röda och syrliga lingon som alla kan njuta av! Lättbakat så länge du är noga med att väga både vätska och mängden mjöl.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
1 stort bröd
1 dl havregryn (ren havre)
6 dl kallt vatten
1/2 dl rapsolja
1 1/2 tsk salt
1 msk malda brödkryddor
50 g jäst
1 msk fiberhusk (malet loppfröskal)
100 g finriven morot (100 g motsvarar ca 2 1/2 dl)
1 dl solrosfrön (naturella)
ca 12 1/2 dl glutenfri mjölblandning (12 1/2 dl motsvarar ca 750 g)
1 dl lingon (färska eller frysta)
solrosfrön till garnering
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stSupergott! Min farmor som vart glutenintolerant i över 25 år hälsar att hon aldrig ätit så gott bröd 😀
Rebecka
Hej Rebecka! Vad roligt att höra! Hälsningar Michelle
ICA-köket
Har provat många glutenfria bröd recept detta var ett av de bästa, la degen på bakplåtspapper med en springforms kant så inte degen flöt ut ,( det gjorde den första gången.
Ingrid
Gott. Bytte morötter mot riven kokt potatis. Blev 2 bröd.
Ingalill
Riktigt gott bröd. Bytte ut lingon mot blåbär och det blev supergott. Blandade också grovt och fint finax glutenfria mjöl och fick ett lite matigare bröd. Mums!
Åsa
Det är lätt att baka detta bröd och det är fantastisk gott.Det godaste glutenfritt och mjölkfria bröd jag ätit.
Florence
Det absolut godaste glutenfria brödet jag ätit! Helt suveränt med Philadelphiaost på.
Annica
mm, min dotter älskade brödet, jag med, lätt var det att göra oxå. och det jäste nog till mer än dubbelt så stort. hade inga lingon i vårat bröd. gott betyg, har en väldigt kräsen dotter när det gäller glutenfritt bröd.
Monica
Jag gjorde detta receptet idag, men fick degrand längst ner. tyckte att det blev lite platt också. För kort tid inne i ugnen?
Mia
Utan tvekan det godaste glutenfria bröd jag bakat! Lätt var det också. Jag bytte ut lingonen mot frusna blåbär och det blev både vackert och gott.
Maria