Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Havängs rabarberchutney

En mästerlig chutney rik på smaker från alla ingredienser som kokas ihop. Rabarber, kanel, senapsfrön och chilipulver är ett urval av alla ljuvliga smaker som finns i chutneyn. Passar idealiskt till nygrillat kött.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarbern i 1-2 cm stora bitar. Skala och hacka löken grovt.
  2. Blanda samtliga ingredienser och låt dem koka ihop på svag värme till en trögflytande massa. Rör om i grytan då och då.
  3. Häll upp på rena burkar och låt mogna i ca 2 veckor.

För alla

Chutneyn är fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 350 g rabarber
  • 1 gul lök
  • 3 dl socker
  • 1 1/2 tsk vatten
  • 1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk hela gula senapsfrön
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 krm kajennpeppar
Lägg till i inköpslistan