Havängs rabarberchutney

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
3
Havängs rabarberchutney

En mästerlig chutney rik på smaker från alla ingredienser som kokas ihop. Rabarber, kanel, senapsfrön och chilipulver är ett urval av alla ljuvliga smaker som finns i chutneyn. Passar idealiskt till nygrillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Havängs rabarberchutney

Ingredienser

5 dl
350 g  rabarber
1   gul lök
3 dl  socker
1 1/2 tsk  vatten
1 1/2 tsk  ättiksprit (12%)
1/2 tsk  kanel
1/2 tsk  hela gula senapsfrön
1/2 tsk  malen koriander
1/2 tsk  chilipulver
1 krm  vitpeppar
2 krm  kajennpeppar

För alla

Chutneyn är fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Receptet såg jag i tidningen "Land" någon gång i början av 1980 och gav vidare receptet till en kvinna som sedan sålde denna rabarberchutney på Österlen. I orginalreceptet skall det vara hela korianderfrön. Själv brukar jag efter tillagningen tillsätta 5 droppar tabasco och 1 tsk sambalolek. Orginalreceptet är dubbla mängden det vill säga på 700g rabarber och så vidare.

Lynn-marie

2023-05-21

Har gjort denna chutney flera år i rad nu, den är grymt god. Passar till grillat, men självklart också till indisk mat som alternativ till köpt mangochutney.

Julia

2014-07-10

Otroligt gott till grillat. En favorit från förra sommarens grillningar.

Rolf

2004-05-23

Testa liknande recept

Rabarberchutney med kanel
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberchutney med chili
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Christinas plommonchutney
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberchutney
Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersirap
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga