Havängs rabarberchutney
En mästerlig chutney rik på smaker från alla ingredienser som kokas ihop. Rabarber, kanel, senapsfrön och chilipulver är ett urval av alla ljuvliga smaker som finns i chutneyn. Passar idealiskt till nygrillat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003
Ingredienser
5 dl
350 g rabarber
1 gul lök
3 dl socker
1 1/2 tsk vatten
1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk hela gula senapsfrön
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk chilipulver
1 krm vitpeppar
2 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Receptet såg jag i tidningen "Land" någon gång i början av 1980 och gav vidare receptet till en kvinna som sedan sålde denna rabarberchutney på Österlen. I orginalreceptet skall det vara hela korianderfrön. Själv brukar jag efter tillagningen tillsätta 5 droppar tabasco och 1 tsk sambalolek. Orginalreceptet är dubbla mängden det vill säga på 700g rabarber och så vidare.
Lynn-marie
2023-05-21Har gjort denna chutney flera år i rad nu, den är grymt god. Passar till grillat, men självklart också till indisk mat som alternativ till köpt mangochutney.
Julia
2014-07-10Otroligt gott till grillat. En favorit från förra sommarens grillningar.
Rolf
2004-05-23