Havängs rabarberchutney

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
3
Havängs rabarberchutney

En mästerlig chutney rik på smaker från alla ingredienser som kokas ihop. Rabarber, kanel, senapsfrön och chilipulver är ett urval av alla ljuvliga smaker som finns i chutneyn. Passar idealiskt till nygrillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2003

Havängs rabarberchutney

Ingredienser

5 dl
350 g rabarber
1 gul lök
3 dl socker
1 1/2 tsk vatten
1 1/2 tsk ättiksprit (12%)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk hela gula senapsfrön
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk chilipulver
1 krm vitpeppar
2 krm kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Receptet såg jag i tidningen "Land" någon gång i början av 1980 och gav vidare receptet till en kvinna som sedan sålde denna rabarberchutney på Österlen. I orginalreceptet skall det vara hela korianderfrön. Själv brukar jag efter tillagningen tillsätta 5 droppar tabasco och 1 tsk sambalolek. Orginalreceptet är dubbla mängden det vill säga på 700g rabarber och så vidare.

Lynn-marie

2023-05-21

Har gjort denna chutney flera år i rad nu, den är grymt god. Passar till grillat, men självklart också till indisk mat som alternativ till köpt mangochutney.

Julia

2014-07-10

Otroligt gott till grillat. En favorit från förra sommarens grillningar.

Rolf

2004-05-23

Testa liknande recept

Rabarberchutney med kanel
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberchutney med chili
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Christinas plommonchutney
Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarberchutney
Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
83 personer har röstat
Över 60 min att tillaga