Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lisas vetesnurror

Får du också en härligt harmonisk känsla när du känner doften av nybakade bullar? Lisas vetesnurror är saligt goda och du väljer själv din favoritsmak bland kanel, kardemumma och vaniljsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 45 bullar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och vatten och värm till fingervarmt, 37°C. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten av vätskan. Tillsätt salt och socker. Arbeta in vetemjölet lite i taget till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk ca 30 min.
  2. Dela degen i två bitar. Kavla ut ena deghalvan på mjölad arbetsbänk. Bre ut smör på degen. Strö över socker och valfri krydda. Vik degen i "treslag" (som du viker en kökshanduk). Kavla lite till så att degen mäter ungefär 12 cm på bredden. Skär i 2-3 cm breda strängar eller bitar. Tvinna varje sträng och forma som en snurra. Lägg på en bakpapperklädd plåt. Gör likadant med andra deghalvan.
  3. Pensla med ägg uppvispat i lite vatten. Strö över pärlsocker. Låt jäsa ca 20 minuter. Sätt samtidigt ugnen på 250° C.
  4. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Ingredienser

Portioner: 45 bullar
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 - 1 1/4 dl strösocker
  • ca 14 dl vetemjöl + lite till utbakning
  • 1 ägg till pensling
  • pärlsocker till garnering
Fyllning
  • 125 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 - 1 1/2 tsk kanel, grovstött kardemumma eller vaniljsocker (1 1/2 tsk kanel/kardemumma motsvarar 1 msk vaniljsocker)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer