Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Hasselnötskrokant

Glass till efterrätt funkar alltid! För att göra glassen ännu godare föreslår vi att du adderar knaprig hasselnötskrokant som topping. Enkelt att göra och så mycket roligare än färdigköpt strössel. Tre enkla ingredienser för succé – strösocker, smör och hasselnötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält sockret i en kastrull till en ljus karamell.
  2. Tillsätt smöret och rör slätt. Vänd ner nötterna och häll ut på bakplåtspapper. Låt kallna, bryt i bitar eller hacka grovt. 
  3. Servera till glass.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk smör
  • 1 dl skalade rostade hasselnötter (grovhackade)
Till servering
  • glass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 804 kJ / 192 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer