Harissa

Harissa är en het chilipasta som passar till lamm, kyckling och grönsaksrätter. Den starka röran består av bland annat chili (skräll), vitlök, grillad paprika, spiskummin, koriander och tomatpuré. Det är enkelt och gott att göra egen harissa, bara lägg samtliga ingredienser i receptet i en mixer och kör.

Ingredienser
2 dl
3 - 5 röd peppar (chili)
3 vitlöksklyftor
1 tsk hel kummin
1 stor grillad paprika (à ca 100 g)
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad mald koriander
2 tsk mald spiskummin
1/2 tsk rökt paprikapulver
1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 msk saft)
1 tsk salt
1/2 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt3.5 g
Kolhydrater9 g
Protein2 g
Kommentarer
3 stMen om jag inte vill använda färsk chili, vilka av t.ex. S.M:s alla torkade chiliprodukter i olika styrka, kan jag använda istället!? Och vilka mängder? Alla versioner finns i min kryddsamling. ….och -”häll av paprikan” får ni allt förklara! En stor grillad…ca 100g…låter inte som att det är en burkversion ni menar, eller?
Ingrid
Hej Ingrid! Jag kan tyvärr inte svara på din chilifråga men paprikan kan jag svara på! :) Jo, det finns stora, grillade paprikor på burk, men du kan ju också ta 100 g strimlade, gillade eller steka färsk paprika och använda. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Gör ni? Inland brödkummin och ibland spiskummin? Eller hälften av varje?
Charlotte
Hej Charlotte! Det ska vara både hel brödkummin och mald spiskummin i detta recept! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ni låste skriva spiskummin! I Sverige är kummin brödkummim! Skulle inte skada med förslag på vilken typ sv chilifrukt som passar
Charlotte
Hej Charlotte! I detta recept använder vi både spiskummin och "vanlig" kummin. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket