Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chiles jalapeños en escabeche

Chiles jalapeños en escabeche är ett spännande, exotiskt och väldigt smakrikt recept med morötter, färsk jalapeño, haricots verts och vitlök. Dessa smakfulla jalapeños och ättikslagen förvarar du svalt i glasburkar.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda vinäger, ättiksprit, kryddor, salt och socker i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i några minuter.
  2. Skala och skär löken i grova skivor. Skala och hacka vitlöken grovt. Fräs löken i olivoljan i en stekpanna tills löken är genomskinlig, ca 3 minuter. Ställ åt sidan.
  3. Skölj och skär ett kryss i änden av varje chilifrukt, eller skiva dem grovt - detta gör picklesen betydligt starkare. Skala och skiva morötterna. Rensa bönorna.
  4. Blanda den stekta löken och vitlöken, chilifrukterna och resten av grönsakerna i ättikslagen.
  5. Koka under lock på låg värme tills grönsakerna är mjuka, ca 15 minuter.
  6. Låt svalna och häll upp i rena glasburkar. Förvara i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk oregano
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 hel kryddnejlika
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 silverlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 200 g färsk jalapeño (200 g motsvarar ca 8 chilifrukter)
  • 2 morötter
  • 100 g färska haricots verts
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer