Chiles jalapeños en escabeche
![Chiles jalapeños en escabeche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63823/cf_259/chiles_jalapeños_en_escabeche.jpg)
Chiles jalapeños en escabeche är ett spännande, exotiskt och väldigt smakrikt recept med morötter, färsk jalapeño, haricots verts och vitlök. Dessa smakfulla jalapeños och ättikslagen förvarar du svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2001
![Chiles jalapeños en escabeche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63823/cf_259/chiles_jalapeños_en_escabeche.jpg)
Ingredienser
1 sats
2 1/2 dl äppelcidervinäger
2 dl ättiksprit (12%)
1 tsk oregano
1 lagerblad
1 tsk hela svartpepparkorn
1 hel kryddnejlika
2 tsk salt
1 tsk socker
3 msk olivolja
1/2 silverlök
4 vitlöksklyftor
200 g färsk jalapeño (200 g motsvarar ca 8 chilifrukter)
2 morötter
100 g färska haricots verts (bönor)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer