Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hanssons goda järpar

Piffa upp de klassiska järparna och fyll dem med de annorlunda smaksättarna katrinplommon och senap. Järparna får en hänförande god smak och passar utmärkt till kokt potatis och lingon.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i bitar.
  2. Mixa lök, katrinplommon och hackad persilja grovt i en matberedare.
  3. Blanda lökröran med fläskfärs, ägg, senap, salt och vitpeppar.
  4. Forma till järpar och stek i smör eller margarin i en stekpanna. Färsen passar också bra som färslimpa. Serveras med kokt potatis, lingon och brunsås.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett (eller olja).
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett (eller olja).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 lök
  • 7 katrinplommon
  • 1 kruka hackad persilja
  • 800 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör eller margarin till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?