Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hamra krogs lammkotletter

Mumsiga lammkotletter i smakrik och fyllig marinad av grillolja, rosmarin, basilika och rött vin. Servera Hamra krogs grillade lammkotletter med klyftpotatis och kryddsmör.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i kotletterna och marinera i ett dygn.
  2. Ta upp, torka av och stek kotletterna i en het panna några minuter på varje sida eller lägg dem på grillen. När köttsaften kommer fram är de färdiga. Smaka av.
  3. Servera med klyftpotatis och ett kryddsmör.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg lammkotletter (med benet kvar)
Marinad
  • 1 msk grillkrydda
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk rött vin
  • 4 klyftor pressad vitlök
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan