Hamburgare med tzatziki och fetaostsallad

Bjud på hamburgare som får en utsökt medelhavstwist med hjälp av svalkande tzatziki och fetaostsallad. Burgarna serveras utan bröd och påminner därför om grekiska bifteki. Den friska salladen och den vitlöksdoftande tzatzikin är, tillsammans med rostad potatis, de självklara tillbehören.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Ingredienser
4 portioner
Rostad potatis
900 g fast potatis
1 msk olivolja
salt och peppar
Tzatziki
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
Burgare
4 hamburgare
1 msk olivolja
Sallad
1 rödlök
3 tomater
150 g fetaost
1 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd yoghurt och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut fetaost mot tofu.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2894 KJ / 691 kCal
Fett39.2 g
Salt2.86 g
Kolhydrater47 g
Protein35.2 g
Kommentarer