Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Barbequeburgare med italiensk ciabatta

Samla familjen och vännerna, sätt på grillen och bjud på något riktigt gott! Barbequeburgarna är smaksatta med vitlök, kapris och steak sauce och den grillade italienska ciabattan blir pricken över i:et!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda färsen med hackad lök, ägg, pressad vitlök och kapris. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  2. Forma färsen till ganska stora, men inte alltför tjocka, burgare.
  3. Tillbehör: Skala och skär löken i tjocka skivor. Dela tomaterna. Pensla lök och tomater med olja.
  4. Grilla burgarna i 4-5 minuter på varje sida, tills de är genomstekta. Grilla grönsakerna.
  5. Servera burgarna med italiensk ciabatta. Det är gott att grilla bröden på grillen innan burgarna och grönsakerna läggs i mellan.
  6. Servera någon smaksatt crème fraiche vid sidan om.

Tips

Om du inte vill ta med grillen ut i backen, kan du grilla burgarna hemma och servera dem kalla.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fin nötfärs
  • 1 liten hackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk kapris
  • 2 msk steak sauce med rökig smak, t ex Texas Smoke House
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Tillbehör
  • 2 stora lökar
  • 2 bifftomater
  • 1 msk olivolja
  • 4 italienska ciabattabröd
Lägg till i inköpslistan