Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Torsk som paneras i rågmjöl och steks i 3-4 minuter på varje sida – enkelt och lyxigt på samma gång. Fisken serveras tillsammans med en krämig och mättande gubbröra gjord på potatis, blomkål, ägg och ansjovis. Klassisk svensk husmanskost när den är som bäst!

Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis och ägg

Ingredienser

4 portioner

Torsk

600 g fryst torskfilé
fint rågmjöl till panering
smör till stekning
neutral rapsolja till stekning
salt och vitpeppar från kvarn

Gubbröra

4 medelstora kokta potatisar
250 g fryst blomkål
3 ägg
1 burk ansjovis (à 125 g)
1 rödlök
1 dl gräddfil
3 msk majonnäs
1 msk grov senap
1 knippe dill
salt och vitpeppar från kvarn

Gör så här

00:00:00
00:00:00
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Julgranar i marsipan
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad