Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Halstrad sik med gurk- och citronsallad

Halstrad sik med rökiga smaker och en färgrik gurk- och citronsallad. Gurkan värms och smaksätts med olja, citronskal, citronsaft och kryddor. Siken passar bäst till kokt mandelpotatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg fisken på ett fat. Strö över salt, socker och grovkrossad vitpeppar. Låt fisken ligga ca 1 timma, så att den blir lätt gravad.
  2. Skölj och skala och skär gurkan i bitar. Värm gurkan i olja med citronsaft och citronskal. Salta och vitpeppra.
  3. Smaksätt med dill och dijonsenap.
  4. Halstra siken i en torr panna på hög värme så att den blir gyllenbrun och krispig. Ca 3 minuter på var sida. Servera siken med gurk och citronsallad och kokt mandelpotatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g sikfilé
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 3 tsk vitpepparkorn
Gurk- och citronsallad
  • 1/2 gurka
  • 1 citron
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 knippe dill
  • 1 tsk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan