Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
1
Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Denna fisk- och grönsaksrätt bjuder på spännande smaker som passar finfint tillsammans. Blomkålen kokas hastigt i vitt vin och olivolja med hackad ansjovis och kapris. Servera den halstrade makrillen med blomkålsskivorna, gräslök och pressad potatis.

Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Ingredienser

4 portioner
1   blomkålshuvud (à ca 500 g)
50 g  ansjovisfilé
2 msk  kapris
1 dl  vitt vin
1/2 dl  olivolja
600 g  makrillfilé
salt
1 msk  hackad gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Blandningen av vin, kapris och anjovis till makrill rimmade inte så väl i vår familj. Stekt makrill med pressad potatis funkade bra. Receptet är lite luddigt skrivet. Om man tar en 500g blomkål och skär det i 3 cm tjocka skivor får man endast 3 st. skivor!

Alf

2006-01-28

Testa liknande recept

Halstrad makrill med nässelröra
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga