Halstrad makrill med ansjovisblomkål

7
1
Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Denna fisk- och grönsaksrätt bjuder på spännande smaker som passar finfint tillsammans. Blomkålen kokas hastigt i vitt vin och olivolja med hackad ansjovis och kapris. Servera den halstrade makrillen med blomkålsskivorna, gräslök och pressad potatis.

Skriv ut
Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Ingredienser

4 portioner
1
blomkålshuvud (à ca 500 g)
50 g
ansjovisfilé
2 msk
kapris
1 dl
vitt vin
1/2 dl
olivolja
600 g
makrillfilé
-
salt
1 msk
hackad gräslök

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Alf

2006-01-28

Blandningen av vin, kapris och anjovis till makrill rimmade inte så väl i vår familj. Stekt makrill med pressad potatis funkade bra. Receptet är lite luddigt skrivet. Om man tar en 500g blomkål och skär det i 3 cm tjocka skivor får man endast 3 st. skivor!

Testa liknande recept