Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Denna fisk- och grönsaksrätt bjuder på spännande smaker som passar finfint tillsammans. Blomkålen kokas hastigt i vitt vin och olivolja med hackad ansjovis och kapris. Servera den halstrade makrillen med blomkålsskivorna, gräslök och pressad potatis.

Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
50 g ansjovisfilé
2 msk kapris
1 dl vitt vin
1/2 dl olivolja
600 g makrillfilé
salt
1 msk hackad gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat

Kommentar

Blandningen av vin, kapris och anjovis till makrill rimmade inte så väl i vår familj. Stekt makrill med pressad potatis funkade bra. Receptet är lite luddigt skrivet. Om man tar en 500g blomkål och skär det i 3 cm tjocka skivor får man endast 3 st. skivor!

Alf

2006-01-28

Testa liknande recept

Halstrad makrill med nässelröra
Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Grillad makrill med grillad romansallad och picklade champinjoner
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tunnbröd med makrill och gurka
Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Smörkokt rödbeta med gräddfil, rågkrisp och stekt makrill
Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad