Halstrad makrill med ansjovisblomkål
Denna fisk- och grönsaksrätt bjuder på spännande smaker som passar finfint tillsammans. Blomkålen kokas hastigt i vitt vin och olivolja med hackad ansjovis och kapris. Servera den halstrade makrillen med blomkålsskivorna, gräslök och pressad potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
50 g ansjovisfilé
2 msk kapris
1 dl vitt vin
1/2 dl olivolja
600 g makrillfilé
salt
1 msk hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Blandningen av vin, kapris och anjovis till makrill rimmade inte så väl i vår familj. Stekt makrill med pressad potatis funkade bra. Receptet är lite luddigt skrivet. Om man tar en 500g blomkål och skär det i 3 cm tjocka skivor får man endast 3 st. skivor!
Alf
2006-01-28