Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Denna fisk- och grönsaksrätt bjuder på spännande smaker som passar finfint tillsammans. Blomkålen kokas hastigt i vitt vin och olivolja med hackad ansjovis och kapris. Servera den halstrade makrillen med blomkålsskivorna, gräslök och pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär det ansade blomkålshuvudet i 3 cm tjocka skivor från topp till stjälk. Lägg dem i ett lager i en vid kastrull eller panna.
  2. Hacka ansjovisen. Fördela den och kaprisen över blomkålen. Häll på vinet och ett par matskedar olivolja. Koka upp och lägg på lock. Låt koka i en minut. Ställ åt sidan för att efterdra.
  3. Halstra under tiden makrillen på skinnsidan i lite olja och salt i en het panna. Lägg fisken ovanpå blomkålen.
  4. Servera med hackad gräslök och pressad potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
  • 50 g ansjovisfilé
  • 2 msk kapris
  • 1 dl vitt vin
  • 1/2 dl olivolja
  • 600 g makrillfilé
  • salt
  • 1 msk hackad gräslök

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer