Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Denna fisk- och grönsaksrätt bjuder på spännande smaker som passar finfint tillsammans. Blomkålen kokas hastigt i vitt vin och olivolja med hackad ansjovis och kapris. Servera den halstrade makrillen med blomkålsskivorna, gräslök och pressad potatis.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 blomkålshuvud (à ca 500 g)
50 g ansjovisfilé
2 msk kapris
1 dl vitt vin
1/2 dl olivolja
600 g makrillfilé
salt
1 msk hackad gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Blandningen av vin, kapris och anjovis till makrill rimmade inte så väl i vår familj. Stekt makrill med pressad potatis funkade bra. Receptet är lite luddigt skrivet. Om man tar en 500g blomkål och skär det i 3 cm tjocka skivor får man endast 3 st. skivor!

    Alf

Testa liknande recept

  • Halstrad makrill med nässelröra
    Betyg 3.3 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tunnbröd med makrill och gurka
    Betyg 3.9 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Gravad makrill
    Betyg 2.8 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rökt makrill med dilldressing
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad