Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halstrad kummelkotlett med tomat och basilikasmör

Festligt recept på halstrad kummelkotlett med tomat och basilikasmör. Du gör ett smakrikt smör kryddat med tomat, basilika och tomatpuré. Servera köttet på en bädd av fänkål och toppa med tomat och basilikasmöret.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Putsa kotletterna fria från hinnor och blod. Bind ihop dem med bindgarn så att de håller ihop bra.
  3. Strimla fänkålen grovt. Fräs den i hälften av oljan. Lägg i buljongtärningen. Salta lätt och späd med vatten så att det täcker. Koka fänkålen sakta 10 minuter. Skålla tomaterna, kyl dem och skala dem.
  4. Tärna tomaterna och hacka basilikan. Blanda det och tomatpurén med det rumstempererade smöret. Salta och peppra.
  5. Salta och peppra kummeln. Halstra den snabbt i resterande olja i en panna på hög värme. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och stek dem färdiga i ca 8 minuter.
  6. Servera fänkålen som en bädd till kummeln. Toppa med det smakrika smöret.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kummelkotletter (à 150 g)
  • 1 fänkål
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 2 tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk tomatpuré
  • 75 g smör
  • salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?