Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Halstrad hälleflundra på savoykålsbädd

Gott och spännande fiskrecept som du tillagar i ugn eller på grillen. Fiskfiléerna läggs på en smakrik bädd av savoykål, paprika, lök och smaksätts med citron, peppar och kapris. Servera halstrad hälleflundra på savoykålsbädd med potatismos.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär kålen i mindre bitar och förväll dem i kokande vatten.
  2. Finhacka paprika och rödlök. Riv skalet av citronen. Skala bort det vita och skär ut endast citronköttet, och finhacka det.
  3. Halstra eller grilla fisken, pensla med lite olivolja. Krydda.
  4. Värm grönsakerna i resten av olivoljan i en traktörpanna, tillsammans med rivet citronskal och fruktköttet. Salta och peppra. Lägg i kålen och rör om.
  5. Lägg grönsakerna på tallrikar och placera fisken ovanpå. 
  6. Garnering: Garnera med citron och timjankvist. Servera med t ex potatismos.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 savoykål
  • 4 hälleflundrafiléer eller annan fast vit fisk (á 250 g)
  • 3 små paprikor röd, grön och gul
  • 1 rödlök
  • 1 citron
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk kapris
Garnering
  • citron
  • timjankvistar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer