Halstrad gravlax från Vånö

Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Halstrad gravlax från Vånö

På Vånö brukar de äta en helt gudomligt god lax som du med detta recept kan bjuda på hemma! Halstra bara snabbt din gravlax i panna och rör ihop en mumsig sås med smak av både äpple och citrus. Härlig husmanskost som avnjuts med nykokt färskpotatis.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Halstrad gravlax från Vånö

Ingredienser

4 portioner
800 g färskpotatis
500 g gravad lax i bit

Sås

3 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
2 msk finhackad dill
2 msk finrivet äpple
finrivet skal av 1 citron
1 krm salt
1/2 krm peppar

Gör så här

00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jag gjorde en snabbgravning av färsk lax och halstrade den. Till detta använde jag senapssåsen med lite majonnäs. Det blev supergott och var dessutom enkelt!

    Sylvia

Testa liknande recept

  • Stekta spättafiléer med gurksallad
    Betyg 2 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad