Halstrad gös med béarnaise på selleripuré
Sugen på en utmaning med god smak? Då ska du prova detta recept på halstrad gös med béarnaise på selleripuré. Den krispiga fisken passar perfekt ihop med den lena purén som får sin underbara smak av bland annat dragon, persilja och kajennpeppar.
Ingredienser
4 portioner
200 g rotselleri
4 äggulor
1 tsk dragonvinäger (eller rödvinsvinäger)
2 msk finhackad färsk dragon eller torkad (2 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 dl finhackad persilja
2 msk smält smör eller margarin
salt
kajennpeppar
1 knippe salladslök
4 fjällade gösfiléer med skinnet kvar (à ca 150 g)
1/2 msk smör eller margarin
Till servering
kokt potatis
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Använd inte vårlök! En liten gul vårblomma. Ta salladslök i stället.
Kerstin
2020-02-28Hej Kerstin! Kärt barn har många namn :) salladslök har tidigare kallats vårlök. Men du har helt rätt och det vore olyckligt om man tog fel, så nu har vi uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-02