Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Halstrad gös med béarnaise på selleripuré

Sugen på en utmaning med god smak? Då ska du prova detta recept på halstrad gös med béarnaise på selleripuré. Den krispiga fisken passar perfekt ihop med den lena purén som får sin underbara smak av bland annat dragon, persilja och kajennpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, tärna och koka sellerin mjuk i lättsaltat vatten. Mixa sellerin till en puré i t ex en matberedare.
  2. Vispa äggulorna i en kastrull på svag värme till halvfast konsistens. Låt svalna något. Rör försiktigt ner selleripurén i äggulorna. Tillsätt vinäger, dragon, persilja och matfett. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  3. Ansa och koka vårlöken nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Halstra gösen i het panna eller på grillen. Servera gösen med selleribearnaisen, vårlök, potatis och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fjällade gösfiléer med skinnet kvar (à ca 150 g)
  • 200 g rotselleri
  • 4 äggulor
  • 1 tsk dragonvinäger (eller rödvinsvinäger)
  • 2 msk finhackad färsk dragon eller torkad (2 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1 knippe vårlök
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?