Halstrad gös med béarnaise på selleripuré

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat
1
Halstrad gös med béarnaise på selleripuré

Sugen på en utmaning med god smak? Då ska du prova detta recept på halstrad gös med béarnaise på selleripuré. Den krispiga fisken passar perfekt ihop med den lena purén som får sin underbara smak av bland annat dragon, persilja och kajennpeppar.

Halstrad gös med béarnaise på selleripuré

Ingredienser

4 portioner
200 g rotselleri
4 äggulor
1 tsk dragonvinäger (eller rödvinsvinäger)
2 msk finhackad färsk dragon eller torkad (2 msk färsk dragon motsvarar 1 tsk torkad)
1/2 dl finhackad persilja
2 msk smält smör eller margarin
salt
kajennpeppar
1 knippe salladslök
4 fjällade gösfiléer med skinnet kvar (à ca 150 g)
1/2 msk smör eller margarin

Till servering

kokt potatis
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Använd inte vårlök! En liten gul vårblomma. Ta salladslök i stället.

Kerstin

2020-02-28

Hej Kerstin! Kärt barn har många namn :) salladslök har tidigare kallats vårlök. Men du har helt rätt och det vore olyckligt om man tog fel, så nu har vi uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2020-03-02

Testa liknande recept

Under 30 min att tillaga
Gös i folie
Betyg 2.8 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kumminbakad gös
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bräserad gös med brynt fläsk i smörsås och rotmos
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pastramigös
Betyg 2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mälargös med pepparrot
Betyg 3.1 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga