Halloumilasagne med grönkål

Att använda halloumi i lasagne är ett genidrag! Prova vårt recept på halloumilasagne med grönkål eller brysselkål, den är enkel att göra och oemotståndligt god. Dessutom: perfekt att laga med julens rester.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 förp krossade tomater (à ca 390 g)
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl vatten
150 g strimlad grönkål eller brysselkål
400 g halloumi
ca 9 torkade lasagneplattor
1 1/2 dl riven lagrad ost
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
34 stMycket gott! 😄 Skippade saltet i såsen efter tips från andra recensioner här. Lade till 2,5 dl matlagningsgrädde i såsen. Använder Fusillipasta istället för lasagneplattor.
Monika
God, men salt. Om man inte är glad i sälta, bär du välja ett annat recept. Saltet i halloumi kommer fram. Det räcker inte med att skippa saltet i såsen, utan det är själva halloumin som gör det. Annars, väldigt god.
Kina
Det blir lite lite men väldigt gott!
Helena
Tyckte det blev alldeles för lite sås och för mycket halloumi i förhållande till mängden sås. Blev endast två lager plattor. Annars god!
Anita
Supergod vardagsmat! Böt ut chiliflakes mot hackad färsk chili, tog hälften så mycket halloumi och toppade med ett paket smulad fetaost istället för vanlig ost. Smarrigt! God sälta.
Josefin
Gjorde på både brysselkål och grönkål. Inte gott för mig. Hade säkert varit bättre med spenat.
Natalie
Mycket gott, och inte så mycket disk. Rekommenderar dock en lite mindre form än vad som anges i receptet.
Sara
Blev en positiv överraskning för oss som är helt nya på det vegetariska köket. Kommer absolut att göras fler gånger.
Yvonne
Hade i rivna morötter, svartkål paprika o en liiiten skvätt grädde...djävulsk gott 😁
Jenny
Hade inte lasagneplattor utan tog spiralmakaroner? Blev en god ”låda”!
Anna-lena