Halloumilasagne med grönkål

Att använda halloumi i lasagne är ett genidrag! Prova vårt recept på halloumilasagne med grönkål eller brysselkål, den är enkel att göra och oemotståndligt god. Dessutom: perfekt att laga med julens rester.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Ingredienser
4-6 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
2 förp krossade tomater (à ca 390 g)
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk chiliflakes
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 dl vatten
150 g strimlad grönkål eller brysselkål
400 g halloumi
ca 9 torkade lasagneplattor
1 1/2 dl riven lagrad ost
Gör så här
00:03:00
00:05:00
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
34 stMycket gott! 😄 Skippade saltet i såsen efter tips från andra recensioner här. Lade till 2,5 dl matlagningsgrädde i såsen. Använder Fusillipasta istället för lasagneplattor.
Monika
God, men salt. Om man inte är glad i sälta, bär du välja ett annat recept. Saltet i halloumi kommer fram. Det räcker inte med att skippa saltet i såsen, utan det är själva halloumin som gör det. Annars, väldigt god.
Kina
Det blir lite lite men väldigt gott!
Helena