Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hallonyoghurtglass med lime

Ett lättlagat recept på en krämig efterrätt med smak av hallon och lime. Du gör yoghurtglassen av turkisk yoghurt, hallon, honung, vaniljsocker och lime. Underbart att servera till dessert med italiensk biscotti.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare. Mixa till en jämn glass.
  2. Servera glassen genast med smulade mandelbiscotti, italienska skorpor smaksatta med t ex mandel, nötter och choklad.

För alla

Läs noga ingredienslistan på kakorna och chokladen. I övrigt är rätten fri från gluten (utan biscotti) och ägg men innehåller mjölkprotein.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 250 g djupfrysta hallon
  • 5 msk flytande honung
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk limesaft
Till servering
  • biscotti (mandelbiscotti)
Lägg till i inköpslistan