Hallonparfait | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hallonparfait

Hallonparfait är en underbar dessert av frysta eller färska hallon, äggvita, vispgrädde och florsocker. Servera denna utsökta efterrätt med färska hallon och mynta till garneringen.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mosa hallonen med hjälp av en gaffel, eller kör dem i en matberedare.
  2. Vispa samman äggvita och florsocker i en bunke.
  3. Ställ bunken i en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills massan är tjock, det tar ca 3 minuter.
  4. Låt massan kallna. Vänd ner hallonen och rör om.
  5. Vispa grädden. Vänd ner den i smeten så att allt blandas.
  6. Lägg plastfilm i en avlång sockerkaksform, ca 1 1/2 liter (för 6 port). Häll i smeten. Täck med plastfilm och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
  7. Till servering: Servera med några hallon och garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g upptinade frysta hallon eller färska
  • 1 äggvita
  • 1 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
Till servering
  • färska hallon
  • lite mynta
Lägg till i inköpslistan