Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Hallonvinägersås

Gör den här häpnadsväckande hallonvinägersåsen för att förgylla din kötträtt. Såsen är full av läckra ingredienser bland annat från schalottenlök, timjan och grädde. Smakkombinationen är bedårande och otroligt lyckad!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smörfräs hallon och schalottenlök med timjan. Häll på köttbuljong och hallonvinäger. Låt koka ihop i ca 15 minuter.
  2. Häll på grädde och låt koka ytterligare. Smaka av med salt, peppar och lite, lite socker.
  3. Sila såsen (pressa bären mot silen).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl hallon
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1/2 tsk timjan
  • smör till stekning
  • 4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1/2 dl hallonvinäger
  • 2 1/2 dl grädde
  • salt och peppar
  • socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?