Hallonvåfflor

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
1
Hallonvåfflor

Hallonvåfflor är klassiska svenska våfflor i en ny urläcker version. Här med hallon i våffelsmeten för en extra lyxig smak. Grädda dina hallonvåfflor och servera med resten av hallonen och nyvispad grädde. Pudra gärna över lite florsocker.

Hallonvåfflor

Ingredienser

4 portioner
225 g  frysta hallon
2 msk  smör eller margarin
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 msk  florsocker
1 tsk  vaniljsocker
2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
1   ägg
1 dl  vispgrädde

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Har du inget våffeljärn, stek smeten till små plättar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Ceno Tydligen fel i recptet eftersom det saknas dalt

Karl-erik

2023-03-26

Näringsvärde per portion

Energi1391 KJ / 333 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater32.4 g
Protein7.7 g

Testa liknande recept

Våfflor med hallon
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laktosfria våffelhjärtan
Betyg 3.1 av 5.
212 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Croffles - Croissantvåfflor
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallon- och blåbärscoupe med vaniljvisp och rostad havre
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yoghurt- och hallonglass
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vanilj- och hallonrutor med kardemummayoghurt
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga