Hallonvåfflor

4
0
Hallonvåfflor

Hallonvåfflor är klassiska svenska våfflor i en ny urläcker version. Här med hallon i våffelsmeten för en extra lyxig smak. Grädda dina hallonvåfflor och servera med resten av hallonen och nyvispad grädde. Pudra gärna över lite florsocker.

Hallonvåfflor

Ingredienser

4 portioner
225 g frysta hallon
2 msk smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 ägg
1 dl vispgrädde

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Tips

Har du inget våffeljärn, stek smeten till små plättar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1391 KJ / 333 kCal
Fett 18.5 g
Kolhydrater 32.4 g
Protein 7.7 g
Läs mer om näringsvärden