Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Hallonvåfflor

Hallonvåfflor är klassiska svenska våfflor i en ny urläcker version. Här med hallon i våffelsmeten för en extra lyxig smak. Grädda dina hallonvåfflor och servera med resten av hallonen och nyvispad grädde. Pudra gärna över lite florsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen. Mixa och passera hälften av dem. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Rör ner mjölk och ägg. Tillsätt mixade hallon och matfettet.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Smörj järnet till den första våfflan. Häll i smeten och bred ut den något och grädda. Lägg våfflorna på galler.
  4. Vispa grädden och servera med våfflorna och resten av hallonen. Pudra gärna över lite florsocker.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett, mjölk och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Tips

Har du inget våffeljärn, stek smeten till små plättar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 225 g frysta hallon
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 ägg
  • 1 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1391 kJ / 333 kCal