Hallonsorbet

Betyg 4.3 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Hallonsorbet

Härligt läskande och fräsch hemmagjord hallonsorbet, vegansk eller inte det väljer du själv. Den rosa hallonsorbeten gör du i glassmaskin. Vill du ha en vegansk hallonsorbet gör du med kikärtsspad och lönnsirap, men den blir precis lika bra med honung och äggvita. Servera gärna med färska hallon.

Hallonsorbet

Ingredienser

4 portioner
500 g frysta hallon
1 dl lönnsirap (eller flytande honung)
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 dl färskpressad citronsaft
1/2 dl kikärtsspad från 1 förp kokta kikärtor (à 380 g) eller 1 äggvita (för 4 port)

Till garnering

färska hallon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hur länge ska den vara fryst

    Rosalie

    Hej Rosalie! Den behöver ju inte ställas i frysen om du ska äta den på en gång efter att ha kört den i glassmaskinen. Om du inte har någon glassmaskin så måste du röra i sorbeten gång i halvtimmen tills den fryser och det kan ta flera timmar beroende på frysen. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Enkelt recept!

    Jennifer

  • Smart recept och tacksam att det även är äggfritt.

    Jessica

Testa liknande recept

  • Kvargmousse med hallongranité
    Betyg 3.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsgranité med citron
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gurka med granité och dillglass
    Betyg 4.1 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Grefve Pehrs äppelsorbet
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsin- och Camparisorbet
    Betyg 3.3 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad