Hallonmoussetårta

En ljuvligt god och laktosfri hallonmoussetårta som smälter i munnen. Moussetårtan är perfekt när man inte har tillgång till ugn då den stelnar i frysen. Men kom ihåg att plocka fram den minst 30 minuter innan servering.

Gör så här
00:05:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Visst menar ni 3 dl grädde som visats hårt och inte 3 dl hårdvispad grädde....eller??
Marjo
2025-04-12Hej Marjo! 3 dl vispad grädde är det i receptet. Det motsvarar ca 1 1/2 dl ovispad. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-14Hej, jag är intresserad att tillaga denna bakelse men har en fråga. Är det säkert att ha ägg i när den inte ska gå i ugn?
Siri
2023-02-24Hej Siri! Tack för din fråga! När du bakar en moussetårta med ägg så är det viktigt att se till att ha god handhygien och använda rena redskap vid bakning. Vi rekommenderar att äta upp tårtan inom ett dygn från att du har tagit ut tårtan från frysen. Alternativt kan du skära upp den frysta tårtan och ta fram så många bitar du behöver till fikat och låta resten av bitarna vara i frysen. Lycka till med bakningar och hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
ICA-köket
2023-04-06Minst 1h innan servering är nog mer rimligt att ta fram den. Men den blir klar på ca 4h i frysen.
Simon
2022-02-20