Hallonkolapaj

Betyg 2.5 av 5.
16 personer har röstat
5
Hallonkolapaj

Här är en krämig hallonkolapaj med sötsyrliga och underbara smaker. Kolasåsen med hallon har en ljuvlig och annorlunda smak så om du vill bjuda på något nytt ska du testa det här!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Hallonkolapaj

Ingredienser

15 portioner

Pajskal

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl florsocker
100 g smör
1 ägg
ägg till pensling

Kola

50 g smör
250 g frysta hallon
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk glukos (finns på apoteket)
2 msk honung

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Det var mycket deg och lite kolasmet. Med tvekan följde jag receptets instruktion att koka smeten till 124 grader, trots att min julkola blir klar vid 122 (men den innehåller inte glukos). Kolan blev så hård att det var svårt att skära bitar och äta av pajen. Kylförvaring gav kolatäcket en något fuktig yta, och borde inte behövas.

Lisbet

2015-01-28

Min paj blev perfekt, dock skar jag ner sockret till 2dl och honungen till 1msk, glukosen tog jag inte heller hela mängden av. Men jag fick koka kolan väl 25 min och den flöt inte ut i pajskalet. Pajskalet blev lagom hårt och kolan blev ungefär som fast hallonkräm ;) lagom syrligt och gott

Therése

2009-05-01

Jag undrar också om tryckfelsnisse varit framme för min smet flöt också ut och jag fick slänga alltihop?

Anna

2008-07-11

Näringsvärde per portion

Energi1178 KJ / 281 kCal

Testa liknande recept

Rosa marshmallows
Betyg 2.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tryffel på hallonspegel
Betyg 2.7 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallonsmoothie
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallontryffel
Betyg 4.1 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallonyoghurtglass med lime
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torta di Riso (risgrynspudding)
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga