Hallonkolapaj

16
5
Hallonkolapaj

Här är en krämig hallonkolapaj med sötsyrliga och underbara smaker. Kolasåsen med hallon har en ljuvlig och annorlunda smak så om du vill bjuda på något nytt ska du testa det här!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Hallonkolapaj

Ingredienser

15

Pajskal

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl florsocker
100 g smör
1 ägg
ägg till pensling

Kola

50 g smör
250 g frysta hallon
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk glukos (finns på apoteket)
2 msk honung

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Tips

Om du inte har en termometer kan du göra kulprovet, dvs hälla en tesked kola i ett glas kallt vatten. Om det går snabbt och lätt att forma en kula är kolan klar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Lisbet

2015-01-28

Det var mycket deg och lite kolasmet. Med tvekan följde jag receptets instruktion att koka smeten till 124 grader, trots att min julkola blir klar vid 122 (men den innehåller inte glukos). Kolan blev så hård att det var svårt att skära bitar och äta av pajen. Kylförvaring gav kolatäcket en något fuktig yta, och borde inte behövas.

Therése

2009-05-01

Min paj blev perfekt, dock skar jag ner sockret till 2dl och honungen till 1msk, glukosen tog jag inte heller hela mängden av. Men jag fick koka kolan väl 25 min och den flöt inte ut i pajskalet. Pajskalet blev lagom hårt och kolan blev ungefär som fast hallonkräm ;) lagom syrligt och gott

Anna

2008-07-11

Jag undrar också om tryckfelsnisse varit framme för min smet flöt också ut och jag fick slänga alltihop?

Näringsvärde per portion

Energi 1178 KJ / 281 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept