Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hallonkolapaj

Här är en krämig hallonkolapaj med sötsyrliga och underbara smaker. Kolasåsen med hallon har en ljuvlig och annorlunda smak så om du vill bjuda på något nytt ska du testa det här!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Arbeta samman mjöl, florsocker och smör. Tillsätt ägg. Knåda till en jämn deg. Låt vila 1 timme i kylskåp.
  2. Kavla ut degen tunt och klä 1 pajform eller 15 portionsformar (för 15 port). Ställ i kylskåp i 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Grädda pajskalet/-en i ca 13 minuter. Ta ut och pensla med uppvispat ägg. Ställ in i ugnen i ytterligare 3-5 minuter.
  5. Blanda alla ingredienser till kolan i en kastrull. Koka kolan till 124°C under omrörning. Häll upp i pajskalet och låt svalna. Förvara sedan pajen i kylskåpet.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Tips

Om du inte har en termometer kan du göra kulprovet, dvs hälla en tesked kola i ett glas kallt vatten. Om det går snabbt och lätt att forma en kula är kolan klar.

Ingredienser

Portioner: 15
Pajskal
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • ägg till pensling
Kola
  • 50 g smör
  • 250 g frysta hallon
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk glukos (finns på apoteket)
  • 2 msk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1178 kJ / 281 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer