Hallonkolapaj
Här är en krämig hallonkolapaj med sötsyrliga och underbara smaker. Kolasåsen med hallon har en ljuvlig och annorlunda smak så om du vill bjuda på något nytt ska du testa det här!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
15 portioner
Pajskal
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl florsocker
100 g smör
1 ägg
ägg till pensling
Kola
50 g smör
250 g frysta hallon
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk glukos (finns på apoteket)
2 msk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1178 KJ / 281 kCal
Kommentarer
Det var mycket deg och lite kolasmet. Med tvekan följde jag receptets instruktion att koka smeten till 124 grader, trots att min julkola blir klar vid 122 (men den innehåller inte glukos). Kolan blev så hård att det var svårt att skära bitar och äta av pajen. Kylförvaring gav kolatäcket en något fuktig yta, och borde inte behövas.
Lisbet
2015-01-28Min paj blev perfekt, dock skar jag ner sockret till 2dl och honungen till 1msk, glukosen tog jag inte heller hela mängden av. Men jag fick koka kolan väl 25 min och den flöt inte ut i pajskalet. Pajskalet blev lagom hårt och kolan blev ungefär som fast hallonkräm ;) lagom syrligt och gott
Therése
2009-05-01Jag undrar också om tryckfelsnisse varit framme för min smet flöt också ut och jag fick slänga alltihop?
Anna
2008-07-11