Hallongrottor med marsanpulver

98
28
Hallongrottor med marsanpulver

Klassiska hallongrottor går aldrig ur tiden. Söta kakor som får sin goda smak av marsanpulver tillsammans med en klick hallonsylt i mitten, en garanterad favorit på fikafatet både för stora och små! Ett stort glas kall mjölk passar bäst att doppa kakorna i.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002

Hallongrottor med marsanpulver

Ingredienser

40 stycken
250 g mjukt smör
1 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl marsanpulver
1 1/2 tsk bakpulver
40 småbrödsformar

Fyllning

1 - 1 1/2 dl hallonsylt

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och marsanpulver.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria produkter av smör och marsanpulver.Receptet har uppdaterats sept 2020.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

98

Kommentarer

Maud

2021-11-17

Varför 20 bitar och 40 formar?

Redaktionen ICAse

2021-11-18

Hej Maud! I punkt 3 står det "Rulla ut till två längder och dela varje längd i ca 20 bitar" och av dessa två längder med 20 bitar i varje blir det 40 st. Lycka till! Hälsningar Michelle

Viktoria

2021-09-13

Varför ska man ha marsanpulver i degen?

Redaktionen ICAse

2021-09-14

Hej Viktoria! Marsanpulvret ger degen lite mer smak och en lite porösare konsistens. Om du inte har marsanpulver hemma så går det lika bra att baka utan marsanpulver med detta recept https://www.ica.se/recept/hallongrottor-4871/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Daniel

2021-08-06

Jag kan ej baka dessa. De äts upp direkt av frun och mej! De blir verkligen jätte goda. Jag brukar ha ner lite lite Bourbon Vaniljpulver i degen för att få dels de fina färgen men också lite mer smak av vanilj. Sen är det alltid lite extra kul med äkta vanilj

Testa liknande recept

Studenttårta
Banana bread
Scones med cheddar
Citronmuffins
Grundrecept våffelsmet