Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Hallongrottor

(12)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Klassiska hallongrottor går aldrig ur tiden. Söta kakor med en klick härlig hallonsylt i mitten, en favorit på fikafatet både för stora och små. Ett stort glas kall mjölk passar bäst att doppa kokorna i.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 20 stycken
  • 250 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl marsanpulver
  • 1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning
  • 1 1/2 dl hallonsylt
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör mjukt smör och socker poröst. Arbeta in vetemjöl blandat med marsanpulver och bakpulver.
  3. Rulla ut till två längder och dela varje längd i ca 20 bitar.
  4. Forma bullar och lägg i pappersformar. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick hallonsylt.
  5. Grädda i ca 15 minuter.