Cupcakes med kardemumma och vanilj

Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat
0
Cupcakes med kardemumma och vanilj

Kryddsöta smaker fyller de här dekorativa varianterna på kardemummakaka i fina cupcake-formar. Serveras med fördel tillsammans med kvarg, strimlat äpple och kanel.

Cupcakes med kardemumma och vanilj

Ingredienser

18 st
100 g  rumstempererat smör
1 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker
1 tsk  mortlade kardemummakärnor
2   ägg
2 dl  vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 tsk  bakpulver
1/2 dl  mjölk
småbrödsformar

Till servering

kvarg
vanilj
äpplen
kanel

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärdet är beräknat per cupcake, utan kvarg och äpple.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi400 KJ / 96 kCal
Fett5.4 g
Kolhydrater10.2 g
Protein1.6 g

Testa liknande recept

Snabba julmuffins
Betyg 2.9 av 5.
80 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelsnurror med äpplen
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söta cupcakes med rödbeta och valnötter
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelcupcake med äpplefrosting
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vaniljcupcakes med strössel och frosting
Betyg 3.2 av 5.
292 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kardemummate
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga