Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Cupcakes med kardemumma och vanilj

Kryddsöta smaker fyller de här dekorativa varianterna på kardemummakaka i fina cupcake-formar. Serveras med fördel tillsammans med kvarg, strimlat äpple och kanel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Rör smör, socker, vaniljsocker och kardemumma smidigt. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen och mjölken i smeten.
  3. Slå eventuellt in formarna i bakplåtspapper och knyt ett snöre runt. Fördela smeten i formarna.
  4. Grädda dem mitt i ugnen ca 12 minuter och låt de svalna på galler.
  5. Till servering: Servera dem med kvarg och strimlat äpple.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör, mjölk och kvarg.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut kvarg mot Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärdet är beräknat per cupcake, utan kvarg och äpple.

Ingredienser

Portioner: 18 st
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk
  • småbrödsformar
Till servering
  • kvarg äpple kanel
  • äpplen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 400 kJ / 96 kCal