Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chèvrecheese cake med lingonkräm

Ett festligt recept på annorlunda cheesecake i ugn med chèvre och lingonkräm som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör kakan av bland annat digestive, cream cheese, chèvre, ägg, kvarg och lingonsylt. Passar bra till kaffet!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 cheese cake portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kör kex och smör i matberedare till en smulig massa. Tryck ut i en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 1 cheese cake). Ställ kallt.
  3. Kör cream cheese, smulad chèvre och socker i en matberedare till en smet. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget och rör ordentligt.
  4. Häll fyllningen i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Kakan stelnar mer när den kallnat.
  5. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt från kanten av formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  6. Blanda ingredienserna till lingonkrämen och bre över kakan före servering.

Tips

Man kan även använda färska eller frysta lingon. Då tillsätter man ca 1/2 dl florsocker till kvargn för att det inte ska bli alltför syrligt (för 1 cheese cake).

Ingredienser

Portioner: 1 cheese cake
  • 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • 400 g cream cheese
  • 400 g chèvre
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
Lingonkräm
  • 2 dl kvarg
  • 1 - 1 1/2 dl rårörd lingonsylt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer