Chèvrecheese cake med lingonkräm

37
2
Chèvrecheese cake med lingonkräm

Ett festligt recept på annorlunda cheesecake i ugn med chèvre och lingonkräm som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör kakan av bland annat digestive, cream cheese, chèvre, ägg, kvarg och lingonsylt. Passar bra till kaffet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Chèvrecheese cake med lingonkräm

Ingredienser

1 cheese cake
12 digestivekex
75 g smält smör
400 g cream cheese
400 g chèvre
2 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg

Lingonkräm

2 dl kvarg
1 - 1 1/2 dl rårörd lingonsylt

Gör så här

Tips

Man kan även använda färska eller frysta lingon. Då tillsätter man ca 1/2 dl florsocker till kvargn för att det inte ska bli alltför syrligt (för 1 cheese cake).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Jenny

2005-12-17

Mycket trevlig kombination. Sött smakrikt och lite syrligt. Försvinnande gott! Kan mycket väl tänka mig servera denna kaka årtet runt.

Anna

2005-11-29

Jag gillar verkligen getost men detta var bara ok. Fick varierande betyg på vårt glöggmingel.