Chèvrecheese cake med lingonkräm
Ett festligt recept på annorlunda cheesecake i ugn med chèvre och lingonkräm som passar perfekt att servera till efterrätt. Du gör kakan av bland annat digestive, cream cheese, chèvre, ägg, kvarg och lingonsylt. Passar bra till kaffet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
1 cheese cake
12 digestivekex
75 g smält smör
400 g cream cheese
400 g chèvre
2 1/2 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
Lingonkräm
2 dl kvarg
1 - 1 1/2 dl rårörd lingonsylt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så god! Mäktig men man vill ju inte sluta äta! Perfekt till glöggminglet eller till kaffet. Ska ha den som dessert på nyårsafton. Fräscht och gott. Sött, syrligt, krämigt och krispigt med botten som jag gjorde på fullkornsdigestive. Hade dock inte i något salt då det missats i receptet men står i beskrivningen. Tror dock att flingsalt på toppingen kan bli gott!
Lotta
2023-12-30Mycket trevlig kombination. Sött smakrikt och lite syrligt. Försvinnande gott! Kan mycket väl tänka mig servera denna kaka årtet runt.
Jenny
2005-12-17Jag gillar verkligen getost men detta var bara ok. Fick varierande betyg på vårt glöggmingel.
Anna
2005-11-29