Hallonbar

Betyg 4.4 av 5.33 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Hallonbar

Denna hallonbar är energirik, perfekt syrlig och härligt söt. Kokosen och de färska hallonen gör den till ett populärt mellanmål som är enkelt att göra själv. Förvara i kylen och ät efter skolan, träningen eller när du blir sugen på något gott.

Hallonbar

Ingredienser

8 portioner
3 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 dl flagad mandel
1/2 dl riven kokos
1 1/2 dl kokosolja
2 msk flytande honung (eller agavesirap för vegansk)

Fyllning

2 förp färska hallon (à 125 g)
3 msk majsstärkelse

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Superlätta och goda, har gjort med både hallon, blåbär och jordgubbar. Har även toppat med smält bakchoklad innan kylning. Smidigt mellanmål och lätt att variera

    Malin

  • Jag använde fiberhavregryn, hackad mandel istället för flagor, tog sesamfrön istället för kokosflingor, körde med agavesirap för mer kalorisnålt, och bytte ut ungefär hälften av hallonen mot blåbär. Jättegott och bra mellanmål! :)

    Anna

  • Underbart goda. Jag la i lite chiafrön för extra protein samt skörde 4 stycken torkade aprikoser som då blev en half deciliter. Tog det istället för mandlar då jag inte har det. Sen tog jag 7 matskedar majsstärkelse då jag hade frysta bär. Fungerade kanon och smakade riktigt gott. Perfekt efter min hockey träning.🥰

    Maria-laura

  • Går det att byta ut vetemjölet till något glutenfritt alternativ och behöver mängden isf ändras?

    Anna

  • Kan man använda rapsolja istället för kokosolja? Inhemskt producerad rapsolja är ett bättre val ur miljösynpunkt.

    Bo arne

  • Funkar det med smält smör istället för kokosolja?

    Gunilla

  • Din jävel! Detta kommer bli gott till kaffetåren i veckan. Tack för detta fina.

    Carl

  • Super gott och bytade ut kokosoljan mot rapsolja men ca 20% mindre eftersom matolja inte stelnar. Det blir gärna lite väl flottigt. Smaksak

    Christel

  • @Monica Vilken supertrist attityd! Två andra alternativ till dig: Fråga trevligt vad kokosoljan kan ersättas med eller sök upp svaret och dela med dig av det istället. Kokosolja är dessutom en produkt med många användningsområden; stekning, annan bakning mm och håller sig i princip i flera år.

    Kristian

  • Ska man då behöva köpa kokosolja med ? Då blir det inget av med baket!

    Monica

Näringsvärde per portion

Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein3.5 g

Testa liknande recept

  • Frozen yoghurt bars med hallon
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frozen yoghurt bars med mango
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Energibars med bönor
    Betyg 3.8 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddig granola
    Betyg 4.5 av 5.96 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mango- och hallonpaj med kokos
    Betyg 3.8 av 5.78 personer har röstat
    Receptet har 19 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad