Hallonbar

Denna hallonbar är energirik, perfekt syrlig och härligt söt. Kokosen och de färska hallonen gör den till ett populärt mellanmål som är enkelt att göra själv. Förvara i kylen och ät efter skolan, träningen eller när du blir sugen på något gott.

Ingredienser
8 portioner
3 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
1/2 dl flagad mandel
1/2 dl riven kokos
1 1/2 dl kokosolja
2 msk flytande honung (eller agavesirap för vegansk)
Fyllning
2 förp färska hallon (à 125 g)
3 msk majsstärkelse
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1273 KJ / 304 kCal
Fett21 g
Salt0.5 g
Kolhydrater23 g
Protein3.5 g
Kommentarer
12 stSuperlätta och goda, har gjort med både hallon, blåbär och jordgubbar. Har även toppat med smält bakchoklad innan kylning. Smidigt mellanmål och lätt att variera
Malin
Jag använde fiberhavregryn, hackad mandel istället för flagor, tog sesamfrön istället för kokosflingor, körde med agavesirap för mer kalorisnålt, och bytte ut ungefär hälften av hallonen mot blåbär. Jättegott och bra mellanmål! :)
Anna
Underbart goda. Jag la i lite chiafrön för extra protein samt skörde 4 stycken torkade aprikoser som då blev en half deciliter. Tog det istället för mandlar då jag inte har det. Sen tog jag 7 matskedar majsstärkelse då jag hade frysta bär. Fungerade kanon och smakade riktigt gott. Perfekt efter min hockey träning.🥰
Maria-laura
Går det att byta ut vetemjölet till något glutenfritt alternativ och behöver mängden isf ändras?
Anna
Kan man använda rapsolja istället för kokosolja? Inhemskt producerad rapsolja är ett bättre val ur miljösynpunkt.
Bo arne
Funkar det med smält smör istället för kokosolja?
Gunilla
Din jävel! Detta kommer bli gott till kaffetåren i veckan. Tack för detta fina.
Carl
Super gott och bytade ut kokosoljan mot rapsolja men ca 20% mindre eftersom matolja inte stelnar. Det blir gärna lite väl flottigt. Smaksak
Christel
@Monica Vilken supertrist attityd! Två andra alternativ till dig: Fråga trevligt vad kokosoljan kan ersättas med eller sök upp svaret och dela med dig av det istället. Kokosolja är dessutom en produkt med många användningsområden; stekning, annan bakning mm och håller sig i princip i flera år.
Kristian
Ska man då behöva köpa kokosolja med ? Då blir det inget av med baket!
Monica