Hallon och saltlakritsmarshmallows

Betyg 3.5 av 5.397 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Hallon och saltlakritsmarshmallows

Smaksatta julmarshmallows ger både glädje och du blir klar på ett kick. Smält marshmallows och blanda med geléhallon och lakritskross och får på så vis en härlig godissmet. Smeta ut i formen, in i kylen och förbered dig på julgodis som förenar julen med barnens lördagsgodis.

Hallon och saltlakritsmarshmallows

Ingredienser

ca 40 bitar
2 dl florsocker
150 g turkisk peppar
300 g marshmallows
2 påsar geléhallon (à 170 g)

Fler smaker

Salt möter sött

200 g fudge (skuren i bitar)
1 1/2 dl salta hackade jordnötter

Persikosmak

160 g halverade persiko gelegodis
2 dl rostad kokos
1 tsk chiliflakes

Gröna grodor och grönpeppar

25 grönagrodor gelegodis (i bitar, ca 200 g)
2 tsk mortlad torkad grönpeppar

Gör så här

00:02:30
01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

28 st
  • Det gick betydligt smidigare att använda en pizzaslicer i stället för sax.

    Anders

  • Nästa gång micrar jag geléhallonen lite innan jag tillför resten, eller så köper jag färskare geléhallon. Nu blev det onödigt blandande innan allt löst sig och det blev kladd o jävel. Skottade ur skålen under skratt då det såg ut som att spiderman fångat en rosalätt bajsemoji i en sockerpudrad form. Tack o lov så var jag själv i köket. Löste det genom att pudra florsocker på blaffan och tryckte ut den i formen. Ser sjukt proffsigt ut i formen nu, men det återstår en hel del städning runt om... Får bara hoppas att den inte smakar för mycket salt, för jag har skrattat så tårarna sprutat!

    Greger

  • Supergoda och snabbgjorda! Som andra sagt, det gäller att vara snabb med att sleva ut smeten så fort det bara går. Hjälper om man är två. Jag gjorde en andra omgång med de olika föreslagna smaksättningarna. Mitt tips är att man smälter godiset (geléhallon, persiko) ca 1 min och fudge ca 1,5-2 min innan man smälter ner även marshmallows.

    Sara

  • Vi bytte ut turkisk peppar mot polkagris, supergott 👍

    Jimmi

  • Går dessa att göra i förväg och sedan frysa in?

    Wilma

    Hej Wilma! Vi har inte provat att frysa in och tina de olika varianterna men det borde inte vara några konstigheter. Hälsningar Lisa

    ICA-köket

  • Vi gör den på spisen. Enklare att kontrollera värmen/kletet.

    Eva

  • En favorit hos alla som smakat dem!! Blir tredje julen i år. Min bror och hans familj samt mamma fick en varsin burk i julklapp förra året och blev så fruktansvärt glada. När det blev tomt fick man höra ”går det att lämna burken och få den fylld igen” 😂 BRA ATT VETA: när man tagit ut smeten från mikron gäller det att vara riktigt snabb och blanda ihop smeten och hälla upp den, för det klibbar ihop väldigt fort! Finns det något tips på vad man kan göra så det inte går så fort? 😉😅

    Linda

  • Halva receptet hade räckt till mig, man gör ju inte bara en sorts godis till jul. Man bör vara 2 pers när man ska hälla upp smeten, det är svårt att hälla ur en stor och varm glasskål och samtidigt få ut smeten; en håller och en drar ut smeten. Jag la ett bakplåtspapper i långpannan och på med florsocker, men jag tänker att en vanlig slät bakplåt hade varit bättre. Det kletade fast på ena sidan. En form tror jag inte alls på. Och sedan får man dela upp smeten lite efter hand. Kanske kyla plåten innan? Men väldigt uppskattat godis!

    Elisabet

  • Den här har jag gjort några år nu. Blir väldigt gott. Mina tips för att lyckas: *Krossa inte allt turkisk peppar till ett fint pulver, utan låt det vara aningen grovkrossat. Det är gott med lite lakritsbitar här och var. *MYCKET florsocker i botten av formen, och ha en bunke med florsocker redo när det är dags att klippa dem i bitar. *När de ska delas i bitar tar man en vass sax och klipper av en remsa från kakan. Sen klipper man den remsan i lagom stora bitar och virvlar runt bitarna i florsocker. Därefter sköljer man av saxen i varmt vatten för att starta nästa remsa med en ren sax. Repeat. En klibbig sax är oduglig, hur vass den än är i grunden. *Glöm att försöka få dem snygga, utan klipp lagom stora bitar som sen får florsocker på alla kanter. Utan florsocker klibbar allt ihop till en stor klump.

    Jonatan

  • Så svårhanterlig!! Hur länge i kylen? Jättesvårt att klippa.... Smaken är det inget fel på i alla fall.

    Märit

    Hej Märit och ni andra som kommenterat i receptet. När vi provlagat har de stelnat på ca 1 timme i kylen. Vi har även lagt till ett tips om att inte snåla med florsockret, som flera av er skriver. Då blir det lättare att hantera denna kletiga men goda smet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per marshmallows, med smaken fudge och jordnötter.
Energi492 KJ / 118 kCal
Fett2.5 g
Salt0.08 g
Kolhydrater22 g
Protein1.6 g

Testa liknande recept

  • Lakrits- och hallonbräck
    Betyg 3.5 av 5.57 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pehrs ljusa rockyroad
    Betyg 4.3 av 5.195 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Salt lakritskola
    Betyg 3.3 av 5.203 personer har röstat
    Receptet har 39 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lakritsfudge med turkisk peppar
    Betyg 4.1 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vit chokladbräck med kokos
    Betyg 3 av 5.86 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad