Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hallon- och nektarinpaj

Denna hallon- och nektarinpaj är smältande god i munnen och förträfflig att servera med len vaniljglass till fika eller dessert. Lägg hallonen och nektarinerna i en vacker form och strö över smuldegen på digestivekex smaksatt med kanel. Smaskens!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor. Lägg nektariner och hallon i en ugnssäker form.
  3. Smuldeg: Krossa kexen i en mortel. Smält smöret och rör ner smulor och kanel. Häll smuldegen över frukt och bär.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter. Servera med vaniljglass.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 nektariner
  • 3 dl hallon
  • 2 msk socker
Smuldeg
  • 6 kex (av digestivetyp)
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan