Hallon- och nektarinpaj

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hallon- och nektarinpaj

Denna hallon- och nektarinpaj är smältande god i munnen och förträfflig att servera med len vaniljglass till fika eller dessert. Lägg hallonen och nektarinerna i en vacker form och strö över smuldegen på digestivekex smaksatt med kanel. Smaskens!

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
2 nektariner
3 dl hallon
2 msk socker

Smuldeg

6 kex (av digestivetyp)
25 g smör
1/2 tsk kanel

Gör så här

00:15:00
OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Paj på hallon och nektariner
    Betyg 3.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tryfflar med mörk choklad och hallon
    Betyg 3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad