Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde

8
3
Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde

Servera en vegansk chokladmousse med rik kakaosmak som efterrätt. Moussen görs med en oväntad ingrediens – avokado. Ett lite nyttigare avslut på middagen som avnjuts i glas tillsammans med färska bär och kakaonibs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde

Ingredienser

4 portioner
2 mogna avokador
4 msk kokosgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl kakao
2 msk agavesirap
1/2 krm flingsalt
2 msk kakaonibs

Till servering

färska bär (t ex hallon och blåbär)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Spara resten av kokosgrädden och använd den i en gryta eller soppa.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Christin

2022-02-18

Som föregående skrev, det är för mkt kakao. 1 msk räcker. ”Räddade” moussen till ätbar genom att servera med en klick kokosgrädde högst upp. Hade inga kakaonibs utan hackade lite jordnötter och strödde över.

Rebecca

2021-10-31

På tok för mycket kakao! Inte ens hälften hade behövts!

Maria

2021-10-20

Så himla god!