Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
4
Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde

Servera en vegansk chokladmousse med rik kakaosmak som efterrätt. Moussen görs med en oväntad ingrediens – avokado. Ett lite nyttigare avslut på middagen som avnjuts i glas tillsammans med färska bär och kakaonibs.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde

Ingredienser

4 portioner
2 mogna avokador
4 msk kokosgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl kakao
2 msk agavesirap
1/2 krm flingsalt
2 msk kakaonibs

Till servering

färska bär (t ex hallon och blåbär)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jag lydde "råd" från andra kommentarer och använde sparsamt med kakao, det blev så gott!

Siv

2022-08-19

Som föregående skrev, det är för mkt kakao. 1 msk räcker. ”Räddade” moussen till ätbar genom att servera med en klick kokosgrädde högst upp. Hade inga kakaonibs utan hackade lite jordnötter och strödde över.

Christin

2022-02-18

På tok för mycket kakao! Inte ens hälften hade behövts!

Rebecca

2021-10-31

Testa liknande recept

Chokladmousse med avokado
Betyg 4.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hallon- och jordgubbsglass
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fryst choklad- och passionstårta
Betyg 4.1 av 5.
59 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter
Betyg 4.7 av 5.
44 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Varm choklad med vispad kokosgrädde
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raw food chokladtårta med mandelbotten och jordnötskola
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga