Vegansk chokladmousse med avokado och kokosgrädde

Servera en vegansk chokladmousse med rik kakaosmak som efterrätt. Moussen görs med en oväntad ingrediens – avokado. Ett lite nyttigare avslut på middagen som avnjuts i glas tillsammans med färska bär och kakaonibs.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 mogna avokador
4 msk kokosgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
3/4 dl kakao
2 msk agavesirap
1/2 krm flingsalt
2 msk kakaonibs
Till servering
färska bär (t ex hallon och blåbär)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man förbereda och göra den en dag innan?
Emilie
2025-03-04Hej Emilie! Det kan du göra. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2025-03-05Jag lydde "råd" från andra kommentarer och använde sparsamt med kakao, det blev så gott!
Siv
2022-08-19Som föregående skrev, det är för mkt kakao. 1 msk räcker. ”Räddade” moussen till ätbar genom att servera med en klick kokosgrädde högst upp. Hade inga kakaonibs utan hackade lite jordnötter och strödde över.
Christin
2022-02-18