Halländsk laxsoppa

16
3
Halländsk laxsoppa

En riktigt läcker laxsoppa fylld med fräscha mättande grönsaker. Koka först en smakrik soppgrund på laxens ben och huvud, tillsätt grönsakerna och lägg i laxköttet strax innan servering. Servera lax- och grönsakssoppan direkt med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996

Halländsk laxsoppa

Ingredienser

4 portioner
1 lax (huvud och ben från)
180 g morot
150 g gul lök
100 g purjolök
60 g rotselleri
2 l vatten
2 dl torrt vitt vin
10 vitpepparkorn
10 kryddpepparkorn
1 lagerblad
2 tsk salt
4 dillstjälkar
4 persiljestjälkar
2 dl vispgrädde
400 g laxkött
8 späda morötter
16 sockerärtor
8 salladslökar
4 vita eller gröna sparrisar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Zack

2023-01-10

Oklart recept, när ska alla tre olika soppor bli en soppa?

Mikael

2010-10-01

2010-10-01 Mikael Enocson Du har nog rätt Majken, det går inte att använda så mycket vatten om man har en liten fisk. Jag tog hälften, dessutom lade jag i 3 st fiskbuljongtärningar. Soppan är mycket god och det är kul när man kan använda hela fisken! God spis - kan rekommenderas!

Majken

2007-10-04

Detta recept är felaktigt. Jag har följt det och det blev en misslyckad middag. Det smakade bara vatten. Jag fick kasta bort en hel lax. Det borde finns försäkringar som ersätter alla ingridienser när ni publicerat felaktiga recept.