Hakka-inspirerad saltkyckling

Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Hakka-inspirerad saltkyckling

Hakka-inspirerad saltkyckling är helt enkelt en hel kyckling som du ugnslagar i en gryta fylld med salt, annorlunda och gott. Kycklingen fyller du med smaker av bland annat sherry, ingefära och stjärnanis vilka ger kycklingköttet ett fint djup.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2006

Hakka-inspirerad saltkyckling

Ingredienser

4 portioner
1 stor hel kyckling (1 kyckling motsvarar ca 1 1/2 kg)
2 - 3 msk torr sherry (eller vitt matlagningsvin)
1 bit färsk ingefära
2 salladslökar
5 färska korianderblad + extra korianderblad för dekoration
1 stjärnanis
ca 2 kg grovsalt (viktigt att saltet täcker ordentligt)

Till servering

ris eller nudlar

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Roujiamo - kinesisk hamburgare
    Betyg 4.5 av 5.35 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bläckfisk med salladslök
    Betyg 2.4 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudelsoppa med pak soi och tomat
    0 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Five spice
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Soup dumplings Xiaolongbao
    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad