Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gurkröra med saffran

Gurkröra med saffran är ett spännande tillbehör med mycket delikata och fräscha smaker som passar ypperligt till rökt eller gravad fisk. Saffran och fransk senap ger gurkröran ett djup av fina smaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär gurkan i små tärningar. Strö salt på gurktärningarna och låt dem stå och rinna av ca 15 minuter.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
  3. Blanda ägg, de båda senapssorterna och olja i en skål. Mixa samman med mixerstav eller elvisp. Rör i gräddfilen och smaka av med saffran, salt och peppar.
  4. Torka av gurktärningarna på hushållspapper och blanda ner dem i såsen tillsammans med paprikan.
  5. Servera gurkröran till rökt eller gravad fisk.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 1 ägg
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk senap
  • 2 1/2 dl olja
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer