Guldmjölk

55
24
Guldmjölk

Guldmjölk, också kallat golden milk, är en kryddig, varm och hälsosam dryck. Gör en paste av gurkmeja och ingefära och blanda ut med mjölkdryck av ditt val. Den färgsprakande guldmjölken passar bra på kvällskvisten som ett alternativ för örtte.

Guldmjölk

Ingredienser

4 glas
1 msk färsk eller malen gurkmeja
1 tsk färsk eller malen ingefära
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen kanel
1 krm vaniljpulver
4 tsk kokosolja
1/2 dl vatten
8 dl osötad havredryck
eventuellt honung att söta med

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri havredryck.

Gör så här

Tips

Vill du inte göra 4 glas direkt kan du förvara det som blir över av pasten i kylen. Den håller i 1-2 veckor. Dessutom är den perfekt att använda i matlagning då den sätter smak och färg till grytor, wok, soppor eller smoothien.

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Emma

2022-05-12

Hoppas ni lägger till svartpeppar i receptet, annars är drycken otroligt onödig att både göra och dricka.👍 Bra för andra utan kunskap att veta.

Redaktionen ICAse

2022-05-17

Hej Emma! Tack för din kommentar! Det går självklart bra att ha i lite svartpeppar om man vill, vi har valt att inte ha med det i vår variant av guldmjölk. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Monica

2021-10-21

Har köpt en färdig torr blandning med gurkmeja och andea ingredienser som jag inte vet vad det var. Skulle vispas ned i varm mjölk eller växtmjölk och drickas varm. Nu kommer jag att göra en blandning med gurkmeja, ingefära, kanel, kardemumma och farinsocker. Denna blandning kan förvaras i rumstemperatur och är lätt att vispa i mjölk eller växtmjölk.

Birgitta

2021-08-19

Piperin ska det stå

Näringsvärde per portion

Energi 515 KJ / 125 kCal
Fett 2 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 14 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden