Gulbets- och potatisgratäng

17
0
Gulbets- och potatisgratäng

Byt ut hälften av potatisen i din gratäng mot gulbetor. Lyxa med smulad fetaost och en vällagrad ost på toppen. Tricket för att få gratängen så där perfekt krämig är att först koka potatis och gulbetor i gräddmjölken. Snyggt solgul blir den också!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Gulbets- och potatisgratäng

Ingredienser

6 portioner
1 kg potatis (fast sort)
500 g gulbetor
2 vitlöksklyftor
1/2 liten purjolök (à ca 100 g)
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3 %)
1 tsk salt
200 g fetaost
1/2 tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
smör till formen

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2299 KJ / 549 kCal
Fett 35 g
Salt 236 g
Kolhydrater 41 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden