Gulbets- och potatisgratäng
Byt ut hälften av potatisen i din gratäng mot gulbetor. Lyxa med smulad fetaost och en vällagrad ost på toppen. Tricket för att få gratängen så där perfekt krämig är att först koka potatis och gulbetor i gräddmjölken. Snyggt solgul blir den också!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
6 portioner
1 kg potatis (fast sort)
500 g gulbetor
2 vitlöksklyftor
1/2 liten purjolök (à ca 100 g)
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk (3 %)
1 tsk salt
200 g fetaost
1/2 tsk torkad timjan
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl riven lagrad ost (t ex västerbottensost)
smör till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2299 KJ / 549 kCal
Fett35 g
Salt2.36 g
Kolhydrater41 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer